Svenska Balettskolan uppträder på Kulturkalaset

Foto: Tilo Stagnell

Är du nyfiken på Svenska Balettskolan? Kanske funderar du på att söka in till nästa läsår? Eller älskar du bara balett?

Kom och se elever från Svenska Balettskolan när de uppträder på Kulturkalaset söndag 20 augusti, 15.00‑15.30 Trädgårdsföreningen – Manegen.
Plats på scen för 40 elever som bjuder på ett utdrag ur baletten om Hans och Greta, sagovärldens kanske mest kända syskonpar.  Förutom sagan om Hans och Greta bjuder de på ett smakprov från sin repertoar med klassisk balett, modern dans och scenisk folkdans. Allt framfört av elever i åldrarna 10-14 år.

Svenska balettskolan i Göteborg är en förberedande yrkesdansarutbildning av internationell klass. Här går elever i årskurs 4-9 som älskar att dansa. Antagningsproven sköts av Skolverket och en internationell jury. Eleverna lär sig klassisk balett, modern nutida dans, dansgestaltning, scenisk folkdans, akrobatik, jazz och har också scenisk gestaltning. Yrkesdansarutbildningen är unik i det svenska utbildningssystemet – inte någon annan yrkesutbildning har som mål att eleverna ska vara färdigutbildade och konkurrenskraftiga på en internationell arbetsmarknad vid 18-19 års ålder.

Välkommen!