Information om danskläder inför HT 2017

Kära elev och vårdnadshavare,
Som vi tidigare informerat kommer vi att byta danskläder på skolan från höstterminen 2017.

Vi vill därför be er att gå igenom bifogad översikt för kläder och skor extra noga.
Vi har genomgått respektive dansämnes behov, tittat på andra internationella skolors
danskläder och haft med elevrådet i processen. Tillsammans med Dansbutiken har vi nu tagit fram mer ändamålsenliga danskläder med nytt materialet som är skönare, mer hållbart och har bättre passform så att de sitter bättre. Alla färger går i tonerna blå, turkos, teal och grå.

Vi har även förhandlat med butiken för att se till att de nya bättre danskläderna också i de flesta fall blivit billigare än tidigare danskläder. Och då färger på danskläder nu endast kommer att behövas bytas vartannat år blir det lättare att köpa och behålla rätt storlek.

Under nästa läsår kommer vi också introducera fler och bättre modeller av tåskor, bland annat av märket Freed som används vid de bästa skolor och kompanier i världen. Vi kommer också byta till elastiska tåskoband som minskar belastningen på hälsenorna och minimerar skaderisken.

Beställning och leveranstid
Kläderna kan köpas eller beställas från den 1 augusti, beroende på storlek kan leveranstidenvariera. Därför gäller valfri klädsel de första 3 veckorna på höstterminen och alla ska använda de nya danskläderna senast från och med den 23 augusti. Vi rekommenderar ett besök till dansbutiken i första veckan i augusti.

Byxor med mudd och nedvikt midja som kommer användas till moderna dansämnen och akrobatik samt midjebandet för åk 4-5 kommer inte vara klara till terminsstart. Varje elev kommer därför att prova ut rätt storlek och förskottsbetala i butiken i augusti och alla byxor och midjeband skickas sedan direkt till skolan när de är producerade. Fram till att byxorna är levererade får valfria byxa/trikå användas istället.

Från januari 2018 kommer skolan även få nya profilkläder med skolan logotype som används som överdragskläder på skolan och i andra offentliga sammanhang. Mer information kommer under hösten. Därför finns ett begränsat antal och storlekar av de nuvarande profilkläder hos Dansbutiken.

Vi hoppas att alla blir glada för våra nya danskläder och önskar er alla en fortsatt trevlig
sommar!

Med vänliga hälsningar,

Sebastian Michanek
Konstnärlig ledare, Svenska Balettskolan Göteborg
Klädsel till